fallback

Малката голяма игра на Камерън

Исканите от британския премиер реформи в ЕС реално няма да навредят на никого в Европа, пише Николас Бусе във FAZ

08:39 | 02.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Този цирк ще продължи още няколко седмици. В преговорите в Брюксел за британското членство в ЕС на масата ще бъдат слагани различни аргументи и предложения, а британското правителство ще уверява как всичко това е прекрасно, но за съжаление – недостатъчно, пише в коментар за Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Николас Бусе.

После ще се преговаря отново, за да могат британците да видят как техният премиер се бори като лъв срещу тъмните сили в ЕС. А британската преса ще може да хвали неговите героични дела. 

Възможно е дори Дейвид Камерън да заплаши с прекратяване на преговорите. Това много би се харесало на публиката. Кулминацията ще бъде една среща на върха, преди която ще изглежда, че нещата отиват на провал. Съответно британският премиер ще се покаже пред телевизионните камери истински загрижен, но с твърдо и решително изражение на лицето.

Накрая играта ще свърши както е планирано - с компромис. Но тъй нареченото съгласие реално няма да навреди на никого в Европа. Много европейски правителства също желаят да спрат злоупотребите със социалните плащания. Всичко останало е само димна завеса - за британските избиратели, заключава Бусе.

Още по темата във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:18 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още