fallback

"Газпром" няма да купува газ от Туркменистан през януари

Причината е променената конюнктура на газовите пазари и „отделни икономически и финансови въпроси“

15:56 | 04.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

„Газпром Експорт“, която е дъщерно дружество на руската държавна газова компания „Газпром“, няма да купува газ от „Туркменгаз“ през януари, съобщи туркменската газова компания на официалния си сайт.

Причината, която руският газов гигант е посочил в съобщението си е „променената конюнктура на международните газови пазари“, а също и отделни икономически и финансови въпроси, възникнали в „Газпром Експорт“, става ясно още от съобщението.

От пресцентъра на „Туркменгаз“ допълват, че компанията е готова да проведе преговори с „Газпром Експорт“ по редица въпроси, свързани с междудържавните отношения между двата икономически субекта.

От началото на месеца „Газпром Експорт“ прекрати доставките на природен газ за българското дружество ""Овергаз“. От българското дружество вече декларираха, че не дължат пари на руската компания и изпълняват своите задължения по договор.

Клиентите на „Овергаз“ получават суровина от Русия, но чрез „Булгаргаз“. От „Газпром Експорт“ коментираха, че продължават преговорите с „Овергаз“ за регулиране на натрупаните през последните години „търговски въпроси“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:36 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още