fallback

Идентифициран е един от атентаторите в Париж

Мъжът е разпознат по пръстовите отпечатъци, той е гражданин на Франция

17:04 | 14.11.15 г. 1

Един от атентаторите в Париж е идентифициран, съобщава френската телевизия BFMTV, цитирана от Ройтерс.

Идентифицираният атентатор е действал в концертната зала Батаклан и е бил разпознат по отпечатъци от пръстите му, отбелязва АФП, като се позовава на полицейски източници.

Идентифицираният е френски гражданин и е роден в парижкото предградие Куркурон, съобщава вестник Le Parisien. Същият е бил известен на разузнаването във Франция.

По-рано полицейски източници съобщиха, че до тялото на друг от атентаторите е намерен сирийски паспорт. Излязоха и съобщения за задържан сирийски гражданин, както и за задържан още преди няколко дни в Германия гражданин на Черна гора, свързан с атентатите в Париж от снощи.

Според последните съобщения от града сред атентаторите е имало и жена. Част от нападателите са пристигнали на едно от атакуваните места с кола с белгийска регистрация.

Междувременно лидерът на крайно дясната партия във Франция Марин льо Пен направи телевизионно изявление, в което призова Франция да определи кои са нейните приятели и кои - враговете й и да възстанови постоянния граничен контрол.

По думите на льо Пен ислямският фундаментализъм трябва да бъде унищожен, радикалните джамии - затворени, а радикалните духовници - експулсирани. "Френските терористи трябва да бъдат лишени от гражданство и достъпът до страната да им бъде забранен", коментира още тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още