fallback

Унгария обмисля да въведе извънредно положение заради бежанците

Има очаквания унгарският парламент да одобри закон, позволяващ използването на армията за охрана на границата със Сърбия

17:41 | 10.09.15 г. 21

Извънредно положение може да въведе Унгария заради кризата с вълната от бежанци, предаде Ройтерс. В своята традиционна седмична пресконференция вътрешният министър на страната Янош Лазар е посочил, че извънредното положение може да бъде обявено на 15 септември.

От началото на годината повече от 160 хил. мигранти от Близкия изток, Африка и Азия са влезли в Унгария. Тяхната цел са богатите европейски държави и особено Германия.

За да спре наплива, Будапеща започна да строи ограда по сръбската граница, припомня британското издание Daily Mail. Вътрешният министър Лазар е докладвал днес, че съоръжението ще бъде довършено през октомври.

Руската информационна агенция ТАСС пък съобщава за провеждано учение на унгарски военни части в близост до сръбската граница.

Има и очаквания, че на 22 септември унгарският парламент ще приеме решение, което да позволи използването на армията за защита на границата със Сърбия от миграните.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още