fallback

Германия ще приеме допълнително 31 хил. бежанци от Унгария, Гърция и Италия

От години работим за живот и движение без огради и забрани в Европа, припомни Жан-Клод Юнкер в критика срещу ограниченото движение на бежанците

15:03 | 06.09.15 г. 3

Германия ще приеме допълнително над 31 хил. бежанци, които се намират на територията на Унгария, Гърция и Италия. Това е повече от всяка друга страна в ЕС, отбелязва Welt am Sontag. Германия вече се съгласи да приеме 40 хил. от бежанците, пристигнали в трите страни. 

На второ място се нарежда Франция (24 хил. бежанци) и Испания (почти 13 хил. бежанци). .

Днес управляващата коалиция в Германия се събраха, за да обсъдят обстановката в страната в следствие на растящата бежанска вълна. Коментарите са, че партньрите на Меркeл са критично настроени към увеличения брой на чужденците в страната, пише РИА Новости.

Само тази нощ на гарата в Мюнхен са пристигнало 2000 чужденци. Страната обаче ще приема само бежанци от военни конфликти, но не и икономически мигранти.

Междувременно председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи пред германското издание Bild am Sontag, че ще работи срещу политиката на ограниченото движение на бежанците в ЕС.

„Ако хора търсят убежище в Европа, това не основание за някого да поставя под въпрос съществуването на Шенген”, каза той и допълва, че от десетилетия в Европа работят да няма живот и предвиждане зад огради и забрани.

От началото на годината в Европейския съюз са влезли около 350 хил. чужденци. Основните точки, през които те влизат в общността, са Гърция и Италия. През миналата нощ е имало и нови сблъсъци между полицията и бежанците на гръцкия остров Лесбос. Чужденците недоволстват срещу бавната процедура по регистрацията им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още