fallback

Продължаващият спад на пратките във Великобритания притисна отчета на Royal Mail

Обемът на изпратените писма на Острова е намалял с 5% през тримесечието

14:26 | 21.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британската Royal Mail оповести нулев ръст на приходите за трите месеца до 28 юни на фона на продължаващия спад на изпратените писма във Великобритания, предава ВВС.

Финансовият отчет идва в навечерието на продажбата на 15% от акциите на правителството в датиращата от близо 500 години компания.

От Royal Mail съобщиха, че обемът на изпратените писма във Великобритания е намалял с 5% през тримесечието, а приходите са отстъпили с 4%. Резултатът обаче е в съответствие с предварителните прогнози.

Изпратените колети в Обединеното кралство същевременно са нараснали с 3%, а тези в Европа – с 9%. Приходите пък са нараснали съответно с 2% и 8%.

От компанията заявиха, че прогнозата за изпратените писма и колети е останала "без промяна" спрямо публикуваните годишни резултати през май.

Главният изпълнителен директор на Royal Mail Моя Грийн предупреди, че търговската среда за компанията остава "предизвикателна", добавяйки, че Royal Mail "засилва темпа на промените, за да се стимулират растежа, ефективността и иновациите, като се поддържа здрав фокус върху разходите".

През юни британското правителство продаде половината от оставащите си 30% от акциите на Royal Mail за близо 750 млн. паунда.

Месец по-рано, през май, Royal Mail отчете нарастване на целогодишната печалба до 740 млн. паунда, което бе с 6% над постигнатото година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още