fallback

Разнопосочни движения белязаха търговията в Европа

Сред отличниците се нареди Volvo, чиито акции поскъпнаха с близо 15%

19:33 | 22.04.15 г.

Европейските индекси приключиха търговията в сряда с разнопосочни движения след вълната от корпоративни отчети на континента.

Паневропейският индекс Euro Stoxx 600 остана без изменение, като повечето сектори затвориха на червено след неравномерна сесия, отбелязва CNBC.

Сред отличниците се нареди Volvo, чиито акции поскъпнаха с близо 15%, след като шведският производител на автомобили отчете тримесечна печалба над очакванията и представи новия си изпълнителен директор.

Междувременно книжата на Tesco поевтиняха с над 5%, след като британската верига супермаркети обяви, че реализира годишна загуба преди данъци в размер на 6,38 млрд. паунда.

Цената на акциите на Roche се повиши с 1,75%, след като компанията отчете 3% ръст на тримесечните продажби.

Книжата на Heineken поскъпнаха с над 1%, след като производителят на бира отчете рязко покачване на нетната печалба за първото тримесечие до 579 млн. евро спрямо 143 млн. евро за същия период година по-рано.

На борсите зад Океана щатските акции се търгуват с малки колебания в сряда, докато инвеститорите оценяват смесените резултати от отчетите на големите корпорации.

Сред важните новини в Европа днес е съобщението на Европейската комисия, че е изпратила изложение на възражения до "Газпром", в което се твърди, че някои от неговите бизнес практики на централно- и източноевропейските газови пазари представляват злоупотреба с господстващо положение.

Темата за Гърция също остава на фокус днес. Във вторник гръцкият финансов министър Янис Варуфакис заяви, че е уверен, че Гърция ще постигне споразумение с международните си кредитори, макар и да е възможно това да не се случи по време на предстоящата среща на финансовите министри от еврозоната на 24 април.

Пазарите ще следят срещата на гръцкия премиер Алексис Ципрас и германския канцлер Ангела Меркел по време на срещата на върха на ЕС в Брюксел в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:04 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още