fallback

Диселблум призова Гърция да престане да губи време

На страната ще е много трудно да извърши нужните реформи в рамките на четирите месеца, които получи, смята председателят на Еврогрупата

22:24 | 09.03.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум призова Гърция „да престане да губи време“ и да започне сериозни разговори по осъществяването на реформите, които да осигурят нужните нови средства от международните й кредитори, съобщава Ройтерс.

Финансовите министри от еврозоната са отделили едва 30 минути на Гърция по време на месечната си среща в Брюксел, като са подчертали, че е време Атина да започне конкретни дискусии с експерти от ЕК, ЕЦБ и МВФ, известни доскоро като „тройката“. 

Представители на ЕС и Гърция се бяха споразумяли разговорите с трите институции да започнат тази сряда.

Представители на еврозоната не бяха убедени от писмото на гръцкия финансов министър Варуфакис в петък, което очерта седем планирани мерки. Според тях писмото е само отправна точка без точни цифри и не е база за размразяване на спасителната помощ.

Според Диселблум ще е много трудно Гърция да извърши необходимите реформи в рамките на четирите месеца удължение на спасителната програма, което получи до юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още