fallback

Поне седем жертви след обстрел срещу украинския град Краматорск

Украинският президент Петро Порошенко обвини за ракетния обстрел подкрепяните от Русия сепаратисти

18:46 | 10.02.15 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Поне 7 души са загиналите, а 16 ранените след ракетен обстрел днес срещу украинския град Краматорск, съобщи местната администрация, цитирана от RT. Обстрелът е дошъл от град Горловка, намиращ се югоизточно от Краматорск.

На този етап не е ясно кой е отговорен за бомбардировката, която е станала около 12:30 часа местно време. RT уточнява, че двете страни в конфликта - официалната власт в Киев и сепаратистите, си отправят взаимни обвинения.  

Местната власт коментира още, че ракети "Торнадо" са поразили щабквартирата на армията, а след това и жилищен квартал в града, контролиран от правителството. Има данни за ранени и военни, и цивилни граждани.

Украинският президент Петро Порошенко обвини за ракетния обстрел подкрепяните от Русия сепаратисти, посочва Асошиейтед прес, цитирани от БТА. От своя страна в изявление пред РИА Новости сепаратистите отрекоха да са обстрелвали Краматорск. 

От RT припомнят, че конфликтът в Украйна започна през април 2014 година след като Киев изпрати редовна военна сила и доброволчески батальони в Донецка и Луганска област след като местните сепаратисти отказаха да признаят новата власт.

Според оценките на ООН гражданската война в Украйна досега е отнела живота на поне 5,3 хил. души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още