fallback

Siemens съкращава над 7 000 служители?

Германският индустриален гигант започва масирано преструктуриране под ръководството на новия си изпълнителен директор Джо Кезер

14:37 | 05.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор

Германският индустриален гигант Siemens планира да съкрати над 7 000 работни места в дейностите си по целия свят. Ходът е част от плана за реорганизация на главния изпълнителен директор Джо Кезер, заяви запознат със ситуацията източник, цитиран от Ройтерс.

Около 3 000 от тези места ще са в Германия, заяви в четвъртък източникът. Очакваше се Siemens да обяви съкращаването на до 10 00 души в петък.

За момента компанията отказва коментар по темата.

Siemens произвежда широк набор от стоки – от влакове до турбини. В компанията са наети 343 000 души по целия свят, от които 115 000 са в Германия.

Германският индустриален и технологичен концерн също така планира да намали разходите си с 1 млрд. евро до края на 2016 г. Кезер, който доскоро бе главен финансов директор на групата, започна сериозен одит на концерна и преглед на стратегията, след като бе повишен до поста на изпълнителен директор. Той иска отново да възстанови доверието на инвеститорите, след като неговият предшественик Петер Льошер не успя да постигне цяла серия цели за годишна и тримесечна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:27 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още