fallback

Продажбите на Lindt се увеличават заради придобиването на Russell Stover

Печалбата на компанията през 2014 г. се повиши с 10% до 3,34 млрд. долара

10:51 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор

Lindt & Spruengli обяви 17% ръст на продажбите за миналата година. Позитивните данни са подпомогнати от придобиването на Russell Stover Candies, което направи компанията третият най-голям производител на шоколад в Северна Америка, пише Bloomberg.

Печалбата се повишава до 3,39 млрд. швейцарски франка (3,34 млрд. долара), като добавя 9,8%, без да се отчитат придобиванията и промените във валутните курсове, заяви във вторник базираната в Килхберг, Швейцария компания. Анализатори очакваха 3,2 млрд. франка продажби при 8,4% ръст, показват прогнозите на анализатори, до които Bloomberg се е допитала.

Russell Stover, най-големият производител на пакетиран шоколад в САЩ, ще увеличи приходите на швейцарската компания от Северна Америка до над 1,5 млрд. долара през 2015 г., заяви Lindt миналата година. Приключеното през септември придобиване на компанията изведе Lindt пред Nestle на северноамериканския пазар на шоколад, давайки ѝ 8% дял от пазара, показват данни на Euromonitor.

Lindt има дългосрочна цел за ръст на органичните продажби от 6% до 8% на година. Компанията прогнозира подобряване на маржа на печалбата преди лихвите и данъците от 20 пункта до 40 пункта за 2014 г., изключвайки придобиването на Russel Stover. Включвайки придобиването, нивото на Ebit се очаква да е приблизително същото като това от 2013 г.

През декември кафене на Lindt в Сидни стана сцена на 16-часова обсада от ислямистки терорист. При инцидента двама от заложниците и похитителя им загинаха при престрелката. Терористът накара някои от 17-те заложници да вдигнат черното знаме на Ислямска държава на прозореца на кафенето.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още