fallback

ЕК разследва информацията за кредитно споразумение между UniCredit и Газпром

Споразумението е на стойност 390 млн. евро

22:24 | 05.12.14 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската комисия (ЕК) разследва информация за сключено кредитно споразумение между UniCredit и „Газпром” на стойност 390 млн. евро, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

По-рано днес газовата компания официално съобщи за споразумението. В съобщението си „Газпром” коментира, че подписването на документа има важно значение не само за развитието на отношенията между двете организации, но и за разширеното сътрудничество между „Газпром” и финансовите кръгове в Италия и Европа.

През ноември руската държавна компания емитира еврооблигации в размер на 700 млн. долара, припомня още ТАСС. Така размерът на външните дългове на „Газпром” през 2014 година достигна 90 млрд. рубли.

През март 2014 година „Газпром нефт” пък получи кредит от 2,15 млрд. долара, отпуснат от група международни банки, сред които е и UniCredit. Срокът за погасяване на това задължение е пет години.

Припомняме, че през лятото ЕС и САЩ наложиха санкции срещу бизнеса в Русия и ограничиха възможностите за набиране на средства от капиталовите пазари. Сред засегнатите от мерките са и енергийни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:12 | 11.09.22 г.
fallback