fallback

Камерън: Референдум за оставане в ЕС няма да навреди на британската икономика

Просто да стоим и да казваме, че ще останем в ЕС, каквото и да става, не е стратегия, посочи британският премиер

16:39 | 10.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Дейвид Камерън отхвърли твърденията, че референдум за оставането на Великобритания в Европейския съюз (ЕС) ще навреди на икономиката на Острова, предава BBC. Камерън е дал обещание да се допита до британските граждани по въпроса през 2017 г., ако спечели изборите догодина. Премиерът отговори на коментарите от страна на Конфедерацията на британската индустрия (CBI), че възможността за референдум предизвиква чувство на несигурност у компаниите, която би могла да се отрази негативно на намеренията им за разширяване и наемане на нови служители. 

Британският министър-председател посочи, че обществената подкрепа за ЕС във Великобритания е загубила почва и че референдум по въпроса, предшестван от предоговаряне на условията на британското членство, е жизненоважен за защитаването на британските интереси на фона на променящия се Европейски съюз. 

Камерън заяви, че желае Великобритания да остане в рамките на един реформиран Европейски съюз, основаващ се на принципите на общия пазар и сътрудничеството, а не на този на все по-тесен съюз. Той уточни, че по-добри условия на членството на Великобритания в ЕС ще се отразят положително и на акционерите и потребителите.

Според Камерън най-лошият възможен вариант би бил да се симулира, че няма дебат относно британското бъдеще в Европа. Премиерът е на мнение, че политиците трябва да излязат пред хората и да представят своите аргументи.

„Просто да стоим и да казваме, че ще останем в ЕС каквото и да става не е стратегия. Това няма да проработи“, отбеляза Камерън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:33 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още