fallback

Източници: Резултатите от стрес тестовете излизат на 26 октомври

Тестовете на ЕЦБ ще покажат здравето и адекватността на около 130 банки в еврозоната

18:59 | 17.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател

Резултатите от стрес тестовете, провеждани от Европейската централна банка (ЕЦБ) и имащи за цел да установят здравето и адекватността на банките в еврозоната, ще бъдат публикувани на 26 октомври в неделя, предава Ройтерс, цитирайки анонимни източници.

Тестовете ще покажат дали близо 130 от най-големите банки в еврозоната имат нужда от допълнителен капитал, с който да покрият текущите си загуби и да предотвратят евентуални нови кризи.

Резултатите от тестовете ще бъдат предоставени на банките 48 часа преди официалното им обявяване, за да могат финансовите институции да ги разгледат и да подготвят своите коментари. Избирането на неделен ден пък намалява риска от изтичането на пазарно-чувствителна информация, докато върви търговията на големите капиталови пазари.

„Нямаме потвърдена дата за публикуването на резултатите. Единственото, което можем да кажем, е, че те ще бъдат обявени през втората половина на октомври“, коментира говорител на ЕЦБ.

Резултатите на ЕЦБ ще включват детайли относно финансовото и капиталовото състояние на около 130 банки в еврозоната и действията, които те трябва да предприемат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още