fallback

Понижения за европейските акции

Начело сред губещите бяха автомобилопроизводителите, слабо се представиха и енергийните компании

19:12 | 11.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Стария континент се понижиха в днешната сесия заради безпокойството относно паричната политика на САЩ и предстоящият референдум за независимост на Шотландия, предава CNBC.

Британският FTSE-100 спадна с 0,5% до 6 800 пункта, германският DAX отстъпи с 0,1% до 9 691 пункта, а френският CAC 40 се понижи с 0,2% до 4 441 пункта.

Начело сред губещите бяха акциите на автомобилопроизводителите. Слабо се представиха и енергийните компании, след като петролът продължава да поевтинява.

Книжата на Royal Bank of Scotland и Lloyds Bank отбелязаха ръстове от около процент. RBS обяви, че ще премести централата си в Англия, ако Шотландия гласува за независимост, като тя може да бъде последвана и от Lloyds.

Икономическите новини от деня показаха, че през август потребителските цени във Франция са нараснали с най-ниския си годишен темп от края на 2009 г. – 0,4%, а инфлацията в Германия през миналия месец бе потвърдена на ниво от 0,8% годишно. Данните за безработицата в Гърция показаха леко понижение до 27% през юни от 27,1% през май.

Акциите на търговската верига Ocado поскъпнаха с 5%, след като тя отчете 16% ръст в търговията на дребно. Книжата на Air France-KLM се повишиха с 2,3%, след като авиокомпанията разкри нов стратегически план и се ангажира с увеличение на основната си печалба.

Акциите на британския супермаркет WM Morrison останаха без промяна. Компанията обяви 51% спад на печалбата за полугодието, което бе очаквано. Тя оповести и 5% повишение на дивидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:18 | 12.09.22 г.
fallback