fallback

Deutsche Bank не вижда полза от нови стимулиращи мерки на ЕЦБ

Близо сме до точката, след която допълнителните стимули няма да постигнат много, смята изпълнителният директор на банката Аншу Джеин

13:45 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изпълнителният директор на Deutsche Bank Аншу Джеин предупреди, че допълнителни мерки за ликвидност от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) няма да постигнат много, съобщава CNBC. Неговите коментари идват на фона на пазарните очаквания за старт на програма за изкупуване на облигации на срещата на ЕЦБ в четвъртък. 

"Ние сме близо до точката, след която допълнителните стимули няма да направят разликата", каза Джейн. Говорейки в кулоарите на банкова конференция във Франкфурт, Германия, Джейн каза, че Deutsche Bank има "отлична инерция", но призна, че предизвикателствата, свързани с ниските лихвени проценти, ще продължат дълго време, благодарение на действията на ЕЦБ, които са били необходими.

Джеин предупреди, че европейските банки губят своята конкурентоспособност спрямо американските, тъй като се борят с нарастваща регулация.

Deutsche Bank е един от многото европейски кредитори, които в момента преминават през тежките стрес-тестове на ЕЦБ. Резултатите от прегледа на качеството на банковите активи (част от по-широкия цялостен преглед), предстои да бъдат публикувани през октомври. Банките продаваха активи и отписваха лоши кредити в подготовка за стрес тестовете.

В последно време Deutsche бе изправена пред огромни разходи, свързани със съдебни дела и разследвания, включително скандала с Libor. Банката вече плати повече от 5 милиарда евро през последните две години за уреждане на съдебни искове и глоби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още