fallback

Плановете за наемане на Острова са на 16-годишен връх

Някои фирми за услуги обаче изпитват недостиг на квалифицирани работници, който може да бъде преодолян чрез работна ръка от Европа, посочват от BDO

12:13 | 11.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британските фирми възнамеряват да наемат служители с най-бърз темп от 16 години, показват изследвания, цитирани от ВВС.

Счетоводната фирма BDO обяви, че индексът й за работните места за месец юли, който измерва плановете за наемане през следващите три месеца, е на най-високото си ниво от 1998 г. насам.

"Значително покачване" при плановете за наемане от фирмите за услуги е в основата на увеличението, посочват от BDO.

 До края на годината се очаква увеличаване на скоростта на създаването на работни места, показва проучването.

Индексът за оптимизма на BDO, който измерва очакванията на бизнеса за следващите шест месеца, е на най-високото си ниво за повече от година през юли.

"Безпрецедентният ръст, който виждаме в британската заетост тази година изглежда ще продължи", каза партньорът в BDO Питър Хемингтън.

Той предупреди обаче, че някои фирми за услуги вече изразяват опасения от недостиг на квалифицирани работници. "Лесно достъпна и гъвкава работна ръка от Европа може да помогне за облекчаване на краткосрочния натиск върху бизнеса.“

"За да се осъществи това, правителството трябва да задържи протекционистичните си мерки, докато производителността се върне до предкризисните нива", добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:08 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още