fallback

Wall Street приключи без ясна посока

Индексът Dow Jones отчете четвърто поредно рекордно затваряне

23:24 | 10.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските индекси завършиха на практика без промяна във вторник, след като инвеститорите се фокусираха върху оценките на ценните книжа, предава CNBC. Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 2/3.  Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones прибави 0,02% до 16 946 пункта - четвърто поредно рекордно затваряне и девето от началото на годината. Индексът на големите фирми S&P 500 отстъпи с 0,02% до 1 951 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq е нагоре с 0,04% до 4 338 пункта.

Акциите на Tyson Foods спаднаха с 3,8%, след като оценката за производителя на месо бе понижена от Credit Suisse от „неутрална“ на „подпазарна“.

Книжата на Alergan се понижиха с 0,7%, след като производителят на лекарството Botox отхвърли оферта за закупуване от  Valeant Pharmaceuticals International.

Акциите на Apple се покачиха с 0,6%, въпреки информацията, че ЕК ще започне формално разследване относно данъчните дела на компанията в Ирландия.

Икономическите новини от деня показаха, че запасите на едро са се повишили с 1,1% през април след подобен ръст през март. Броят на свободните работни позиции през април пък се е запазил на нивото от март в размер на 4 млн.

Оптимизмът на дребният бизнес за американската икономика е нараснал през май, като индексът на Националната федерация на независимия бизнес е на най-високото си ниво от септември 2007 г., но въпреки това е доста под нивата, обикновени съпътстващи икономическата експанзия.

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се покачи с 0,03 процентни пункта до 2,64%. Юлските фючърси върху американския петрол се понижиха с 6 цента до 104,35 долара за барел, а августовските върху златото се повишиха с 0,5% до 1 260 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:54 | 06.09.22 г.
fallback