fallback

Ще определи ли отново Берлин бъдещето на монетарната политика на Европа?

Пазарните участници очакват също протоколите от последното заседание на Фед

08:15 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В предстоящата седмица инвеститорите отново ще насочат погледите си към серия от макроданни от двете страни на Океана. Сред основните фокуси ще бъде месечният доклад на Германската централна банка – Бундесбанк.

Очаква се документът да даде отговор на въпроса какво можем да очакваме от Европейската централна банка през юни. Според мнозина експерти монетарната политика на Стария континент продължава да се определя не във Франкфукт, а в Берлин.

В понеделник Нова Зеландия ще представи данните за инфлацията на цените на производител. Япония пък ще публикува доклада за основните поръчки на машини.

Гуверньорът на Бундесбанк Йенс Вайдман ще направи официално изявление по време на събитие във Франкфурт, което ще предшества очаквания по-късно през деня доклад на институцията.

Пазарите в Канада ще останат затворени заради честването на национален празник.

Във вторник Австралийската централна банка ще представи протоколите от последното си заседани, които се очаква да съдържат ценни прозрения за икономическите условия от гледна точка на банката.

В еврозоната Германия ще оповести данните за инфлацията на цените на производител. Великобритания пък ще представи доклада за инфлацията на потребителските цени, която обхваща по-голямата част от общата инфлация.

В сряда Централната банка на Япония ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за монетарната политика, който ще очертае икономическите условия и фактори, влияещи върху хода на институцията. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

Японските власти ще представят данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

Еврозоната ще публикува данните по текущата сметка.

Британските власти ще представят данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която охваща по-голямата част от общата икономическа активност. Междувременно Английската централна банка ще представи протоколите от заседанието си през май.

Ръководителят на Федералния резерв Джанет Йелън ще говори по време на събитие в Ню Йорк. По-късно в сряда американската централна банка ще публикува протоколите от заседанието си през май.

В четвъртък Китай ще публикува предварителните данни за индекса на производството, изготвян от HSCB.

Еврозоната ще представи данните за производството и активността в сектора на услугите. Германия и Франция пък ще оповестят отделни доклади по темата.

В САЩ се очаква седмичния доклад за първоначалните молби за помощи при безработица и данните за продажбите на съществуващи жилища.

В петък институтът Ifo ще представи данните за германския бизнес климат.

Канада ще оповести данните за инфлацията на потребителските цени, докато в САЩ се очакват данните за продажбите на нови домове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още