fallback

UBS се похвали с ръст на тримесечната печалба от 7%

Швейцарската банка обяви плановете си да се трансформира в холдингово дружество до края на 2014 г.

13:23 | 06.05.14 г.

Тримесечната печалба на UBS се е увеличила с 6,7%, посочи швейцарската банка в oфициално комюнике, цитирано от ИТАР–ТАСС.

Нетната печалба на кредитора за периода януари-март е достигнала 1,05 млрд. швейцарски франка (1,2 млрд. долара). Печалба преди облагане с данъци пък се е покачила до 1,5 млрд. франка (1,7 млрд. долара).

Постигнатият резултат е по-висок от предварителните прогнози на анализаторите. Средните очакванията на анкетираните от швейцарската агенция за финансова информация AWP експерти бяха за печалба от около 855 млн. франка (974,8 млн. долара). Печалбата преди данъчно облагане пък трябваше да нарасне по-скромно – до 1,15 млрд. франка (1,3 млрд. долара).

Приходите от дейността на банката в периода януари-март пък са били в размер на 7,1 млрд. франка (8,1 млрд. долара).

От UBS отбелязаха, че размерът на привлечените нетни активи през първото тримесечие е достигнал 10,9 млрд. франка (12,4 млрд. долара). По-голямата част от средствата са били на клиенти от региона на Азия и Тихия океан.

Капиталова адекватност от първо ниво, т. нар. Tier 1 Capital според правилата Базел III, е достигнала 13,2% през първото тримесечие, надхвърляйки целевата годишна стойност на банката от 13 на сто.

По думите на главния изпълнителен дирекот на UBS Серджо Ермоти надхвърлянето на "кота 13%" е "голямо постижение за компанията и нейните акционери".

UBS също така обяви плановете си за трансформиране на банката в холдингово дружество. Структурната трансформация трябва да бъде завършена преди края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
fallback