fallback

Швейцария добави в „черния списък” 10 руснаци и 15 украинци

На засегнатите лица се замразяват банковите сметки и им се забранява да влизат в страната

13:52 | 03.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Правителството на Швейцария разшири списъка с лицата, които попадат под действието на санкциите във връзка с действията им в Украйна.

В новия „черен списък” на конфедерацията попаднаха 15 души. Сред тях фигурират десетима руснаци и петима украинци, които имат връзка с безредиците в Югоизточна Украйна. Става дума за лица, които вече са в официалния списък от санкции на ЕС, публикуван във вторник от официалния бюлетин на ЕС.

В целия списък на държавния секретариат по икономика (SECO) са включени 48 души, съобщава Neue Zuericher Zeitung. На включените в списъка лица се налага замразяване на активите и се забранява влизането им на територията на Швейцария.

Листата се води от руския вицепремиер Дмитрий Козак. И шефът на генералния щаб на армията Валери Герасимов и шефът на тайните служби Игор Сергун ще бъдат подложени на санкциите.  „Герасинов е виновен за масивното навлизане на руски войски по границата с Украйна“, се казва в съобщението на швейцарските власти. В списъка влиза и  Сергей Иванович Меняйло – действащ управител на анексирания украински град Севастопол. Санкционирани са и Игор Стрелков, служител на Главна дирекция „Разузнаване“ на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, както и Андрей Пургин – лидер на „Донецка република“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:55 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още