fallback

Европейските акции с първа седмична загуба от месец

Технологичните компании последваха спада в сектора отвъд Океана

19:13 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Стария континент отчетоха спадове в петък и записаха първа седмична загуба от месец, след като разочароващата печалба на JPMorgan се отрази на рисковите нагласи на инвеститортие, а книжата на технологичните компании последваха спада в сектора отвъд Океана, предава CNBC. Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се понижи с 1,4% в петък до 1 313 пункта. Британският FTSE-100 спадна с 1,2% (-2% за седмицата) до 6 562 пункта, германският DAX загуби 1,5% (-4,1% за седмицата) до 9 315 пункта, а френският CAC 40 отстъпи с 1% до 4 366 пункта.

Както и в САЩ технологичния сектор поведе губещите, след като инвеститорите по цял свят поставиха под съмнение оценките на тези книжа след подема им в последно време.

Производителят на чипове ARM Holdings загуби 4,7%, Logitech спадна с 3,9%, Software AG се понижи с 2,6 percent, а Sage Group отстъпи с 2,3%. Разпродажбите започнаха вчера на Уолстрийт.

„Петъците не са добри тази година. От вчера насам обаче бе заситен голяма част от апетита на инвеститорите за продажби“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

На икономическия фронт окончателните данни за инфлацията в Германия през март оправдаха очакванията, като на годишна база потребителските цени са се повишили с 1%.

Дефицитът по текущата сметка на Франция леко се е понижил през февруари спрямо януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
fallback