fallback

Стачката на пилотите от Lufthansa приключи

Компанията обяви, че се връща към нормален режим на работа

12:51 | 05.04.14 г. 2

Стачката на пилотите от Lufthansa – най-мащабната в историята на компанията, приключи, но без успех, съобщава Deutsche Welle.

Компанията обяви, че се връща към нормален режим на работа след тридневната стачка, но въпросът с възнагражденията остава отворен.

В стачката се включиха над 5 хил. пилоти, които настояваха за по-високи заплати и предоговаряне на условията на труд. Заради протеста авиокомпанията отмени над 3 800 полета, което и е струвало около 75 млн. евро.

Поводът за стачката бяха промените, които ще затруднят пилотите да се възползват от по-ранно пенсиониране. Засега превозвачът не планира мерки, с които да компенсира служителите си заради тази мярка, и лаконично коментира, че преговорите ще продължат и през следващите дни.

Заради загубите и отлива на пасажери от мениджмънта на превозвача настояват да се гарантира законово някакво минимално равнище на транспортна осигуреност и сигурността на полетите. Главният изпълнителен директор Кристоф Франц дори апелира от страниците на Handelsblatt да се ограничи правото на протест на работниците и служителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:23 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още