fallback

Задава ли се скандал, свързан с отношенията между Меркел и Путин?

Стигна се дотам, че руските действия се съобщават от германски говорител, коментира Татяна Минчева

08:25 | 03.04.14 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Назрява скандал, свързан с честите разговори между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел. Това заяви в предаването "Денят On Air" на телевизия Bulgaria On Air кореспондентът Татяна Минчева.

По думите ѝ на международната общност е известно, че Путин има известни предпочитания към Меркел и често двамата провеждат телефонни разговори. "Стига се дотам, че руски действия биват съобщавани от германски говорител, който пък се превръща в гаранция за тяхната достоверност", обясни Минчева.

Големият проблем възниква, когато говорителят разкрива, че Путин е съобщил наскоро за частично оттегляне на руски войски от границата с Украйна, но главният секретар на НАТО обявява, че подобно оттегляне няма.

Във връзка с това достоверността на думата на германския канцлер е поставена на карта, уточни Минчева. По думите ѝ обвинението към Меркел е, че по този начин тя заедно с руския държавен глава заблуждава световната общественост.

"Скандалът е наистина голям и ще бъде разнищван през следващите дни", уточни кореспондентът.

От своя страна външните министри на Германия, Франция и Полша са заявили днес , че въпросът за евентуалното членство на Украйна в НАТО все още не стои на дневен ред, но на страната могат да бъдат предложени и други форми на сътрудничество.

По думите на германския министър на външните работи Франк Валтер Щайнмайер федералното правителство все още не е разглеждало този въпрос, уточни Минчева.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още