fallback

Водещите европейски индекси се понижиха

Добивните компании поведоха губещите заради опасенията относно Китай

19:14 | 25.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Стария континент приключиха с понижения днешната сесия, след като секторът на основните суровини бе под натиск заради опасенията относно Китай, предава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 прибави 0,1% до 1 353 пункта, но британският FTSE-100 спадна с 0,5% до 6 831 пункта, а германският DAX и френският CAC 40 отстъпиха с по 0,1% до съответно 9 699 и 4 416 пункта.

Китайските акции отчетоха най-големите си загуби от седем седмици, като във фокуса бяха книжата на компаниите за недвижимости. Това се дължеше в голяма степен на информациите, че местните банки може да намалят финансирането за тези компании. Освен това вчерашни данни показаха, че през януари цените на жилищата в Китай са се понижили за първи път от 14 месеца.

Европейската комисия повиши прогнозата си за растежа на еврозоната през тази година до 1,2%. 

В Италия новият премиер Матео Ренци рано сутринта спечели вота на доверие в сената със 169 на 139 гласа. Вчера той оповести амбициозна програма за реформи, обещавайки да намали данъците върху труда, да освободи средства за инвестиции в училища и да приеме мащабни институционални реформи за преодоляване на икономическата стагнация.

Акциите на Jyske Bank скочиха с над 10%, след като банката обяви придобиването на датската ипотечна кредитна институция BRFkredit за 1,4 млрд. долара. Вижте още за предизивкателствата пред новия италиански премиер Матео Ренци във видеото на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:50 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още