fallback

Водещите европейски индекси отчетоха минимални изменения

Ръстът на европейската икономика и корпоративните финансови резултати не са достатъчни, за да се стигне до ралито, което видяхме, според анализатор

19:22 | 19.02.14 г.

С минимални изменения на индексите приключи търговията на водещите европейски пазари.

Регионалният Stoxx Europe 600 се повиши със само 0,1% в днешната сесия до 334 пункта, след като по-рано спадаше с 0,6 на сто. Индексът се повиши с 5,5% от най-ниската стойност, която достигна на 4 февруари, след като новият председател на Федералния резерв в САЩ Джанет Йелън потвърди курса на паричната политика, съобщава Bloomberg.

Индексът освен това е само на 0,3% от шестгодишния връх, който достигна на 22 януари.

В Германия DAX 30 приключи сесията без изменение на ниво от 9 660 пункта, във Великобритания FTSE 100 добави 0,01% до 6 797 пункта, а във Франция CAC 40 се повиши с 0,24% до 4 341 пункта.

“Очакваме по-скоро колебания на пазарите и търговия в тесен рейндж, отколкото ясно изразен ръст”, коментира пред информационната агенция Стюард Ричардсън от RMG Wealth Management LLP в Лондон. “Ръстът на европейската икономика и  корпоративните финансови резултати не са достатъчни, за да се стигне до ралито, което видяхме”, допълва анализаторът.

По-рано днес американското търговско министерство публикува и разочароващи данни за началното жилищно строителство в САЩ, които също се обясняват с лошото време. През януари започнатите нови жилища са се понижили до 880 хил. на годишна база от 1,05 млн. през декември.

Пазарните участници очакват и протокола от последното заседание на Федералния резерв. Срещата беше последната, председателствана от Бен Бернанке. Тогава членовете на борда на Фед решиха да намалят програмата на централната банка за изкупуване на облигации до 65 млрд. долара месечно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:14 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още