fallback

За шести пореден месец молбите за безработни в Испания намаляват

Безработицата в Испания обаче продължава да е втората най-голяма в Европа след Гърция – 26% от работната сила

11:12 | 04.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През януари спрямо декември молбите за безработица в Испания са нараснали с най-бавния си темп, от който и да е януари от 2007 г. насам. Данните са поредният знак за подобрение на пазара на труда в страната, пише MarketWatch.

Броят на молбите за помощи за безработица се увеличиха само със 113 097 броя до 4,8 млн., показват последните данни на испанското Министерството на труда. Коригирани със сезонните ефекти, броят им намалява с 3 907. Така януари се превръща в шестия пореден месец на подобен спад. Също така това са шестте поредни месеца с понижения от 2007 г. насам.

Безработицата в Испания е втората най-голяма в Европа след Гърция – 26% от работната сила. Младежката безработица в иберийската страна е на ниво от 54,3%, като отново е на второ място след южната ни съседка по този показател.

Икономиката на Испания се разшири с 0,3% през последното тримесечие на 2013 г. Това е второ поредно тримесечие на ръст на испанския брутен вътрешен продукт, след като страната изпадна в двугодишна рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:32 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още