fallback

Великобритания реформира системата за финансиране на дребния бизнес

Правителството иска да облекчи регулациите за финансиращите организации и да улесни кредитирането за малките фирми

15:56 | 26.12.13 г.

Правителството на Великобритания обмисля да промени правилата и да улесни банките и алтернативните кредитори, които искат да финансират малкия и среден бизнес, предава Bloomberg.

Предложените промени в регулациите ще дадат възможност на нови играчи да навлязат на пазара, съобщават от британското финансово министерство.

Заинтересованите страни са поканени да дадат становищата си в консултация, която ще продължи до 17 февруари. Правителството иска да прокара законодателството през следващата парламентарна сесия.

“Правителството иска да изгради такава банкова система, която подкрепя икономиката и малкия и среден бизнес. Най-добрият начин да постигнем това е като засилим конкуренцията в сектора и премахнем някои бариери пред финансиращите организации”, посочва се още в съобщението.

Властите на Острова и централната банка се опитват да насърчат кредитирането за дребния бизнес, след като финансовата криза пресуши финансовия поток към малките компании. И докато икономиката на страната набира скорост, кредитирането за бизнеса все още не се е възстановило.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:56 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още