IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италианците се боят за стандарта си на живот

76% от семействата търсят промоциите в супермаркетите, а 68% намаляват забавленията, сочи проучване в Италия

16:25 | 07.12.13 г. 14
Италианците се боят за стандарта си на живот

Половината италиански семейства се опасяват, че не могат да задържат стандарта на живот, а близо 70% са ограничили разходите си заради кризата. Това показва изследване на института „Сенсис“, проведено сред 1200 семейства в страната. 

69% от семействата съобщават, че възможностите им са ограничени, а над 70 на сто изпитват затруднения за разходи за медицински изследвания. Почти всяко четвърто домакинство се затруднява да плати данъците си, а 23% - сметките си. 

52% от италианците се страхуват, че не могат да запазят спестяванията си.

Икономическите трудности са променили и поведението на италианските семейства, които избягват "прахосването на пари и крайностите". Така 76% от семействата търсят промоции в супермаркетите, 53% са намалили придвижването си с кола, а 68% - излизанията си на кино или други забавления, 45% са ограничили ходенето на ресторант.

2013 г. завършва с усещането за нарастваща несигурност относно професионалното бъдеще, отбелязват от „Сенсис“. Шест милиона служители определят професионалното си положение като несигурно.

Икономическата криза е принудила много италианци да заминат за чужбина, за да търсят по-добро бъдеще. През 2002 г. 50 хиляди души са напуснали страната, а през 2012 г. те са били 106 хиляди или нарастване със 115% за десет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
"Ако можете да накарате хората да са съгласни с начина си на живот, с робството си, със съществуването си, струва ми се, че естеството на върховната революция, пред която сме изправени сега, е точно това че ние разработваме серия от техники, които ще дадат възможност на управляващата клика, която съществува и винаги ще съществува, да накара хората да обичат робството си. Хората могат да бъдат принудени да харесват начин на живот, който по общоприетите стандарти не би трябвало да харесват. Мисля, че тези методи са усъвършенстване на старите методи за терор, защото комбинират методи на терор с методи на одобрение."Това е цитат от лекция на Олдъс Хъксли пред студенти в Бъркли през 1962 г. Не знам колко от тукашните капиталисти знаят кой е Олдъс Хъксли и дали са чели книгата му "Brave New World", но и той и цялото му семейство са доста близки до някои елитарни кръгове, сочени за архитекти на Новия Световен Ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
аз мисля, че ще се мине през форма на фашизъм преди определяното от теб като социализъм, което ще е значително по-по-по-най-зле, а ето и един колега какво мисли:http://***.otizvora.com/2011/12/3488/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ха, Ха, Ха, ... манипулация на паричното предлагане!Ами нормално е, ако ти се намали количеството кръв в организма, всички отгани да изпитат сърдечносъдова недостатъчност... ама няма как отделните органи да си оправят проблема, след като не произвеждат кръв, а ползват такава обща за организма! - Спре ли кръвта /намалено количество пари в обръщение/ да се движи из тялото /финансовата система/, животът спира!Чрез манипулация на паричното предлагане се манипулира риска! - това е обратното на това което пише в учебниците, опосредстващо завършването на отличните *** - маймуни, провеждащи чрез субективната си глупост манипулацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още