fallback

Сериозен спад за европейските акции

Разочароващи данни за еврозоната и нарастващите опасения, че Фед може да свие по-рано стимулите си потопиха индексите

19:35 | 03.12.13 г. 2
Автор - снимка
Създател

Европейските акции спаднаха рязко в днешната сесия след разочароващи данни за еврозоната и нарастващите опасения, че Федералният резерв може да започне да свива по-рано монетарните си стимули, предава CNBC.

Общоевропейският Euro Stoxx 600 index спадна с 1,4% до 1 165 пункта. Най-сериозни загуби отчете секторът на основните ресурси, след като австралийската добивна компания Rio Tinto (-1%) обяви, че ще намали наполовина капиталовите си разходи до 2015 г. заради несигурния пазар. Британският FTSE-100 спадна с 1% до 6 532 пункта, германският DAX загуби 1,9% до 9 223 пункта, а френският CAC 40 се срина с 2,7% до 4 172 пункта.

Икономическите данни от деня показаха, че цените на производител в еврозоната през октомври са се понижили с 0,5% на месечна и 1,4% на годишна база, надхвърляйки очакванията за спад.

Акциите на британския букмейкър Betfair поскъпнаха с 4,9%, след като компанията повиши очакванията си за растежа в Италия и САЩ

Книжата на производителя на инсулин Novo Nordisk се повишиха, след като фирмата оповести, че производственият й процес е в най-доброто си състояние, откогато и да било.

Акциите на Commerzabnk спаднаха с 3,9%, след като германската банка разкри, че е имало разследване в централата й от прокуратурата относно избягване на данъци, което обаче е свързано със застрахователните продукти на друга компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:13 | 10.09.22 г.
fallback