fallback

Италианските инвеститори облагодетелствани от ниските лихви в еврозоната

Страната се стреми към разширяване на производството

17:59 | 08.11.13 г. 1

Решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да понижи основната лихва е добро за италианските инвеститори, твърди Луиза Тодини, председател на Комисията за качество Leonardo.

По думите й за италианците е много важно еврото да е по-слабо, за да защитят и разширят производството в страната, тъй като Италия е третата икономика в еврозоната.

Само преди няколко дни финансовият министър на Италия Фабрицио Сакомани призова ЕЦБ да разхлаби паричната си политика и заяви, че обещанието за поддържането на ниски лихви не дава очакваните резултати за икономиката.

Според Тодини италианското предприемачество продължава да е силно. Тя твърди, че фактът, че много големи италиански компании са били погълнати не е тенденциозно, тъй като италианските компании също не са спрели да купуват чуждестранни фирми.

Освен това Италия може да се похвали с над 120 от най-добрите брандове в света, категорична е Луиза Тодини, подчертавайки, че не става дума само за луксозни продукти, а за компании с оборот от 300 млрд. евро.

Повече за предприемачеството в Италия можете да научите от видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още