fallback

Добрите корпоративни отчети подкрепиха борсите в Европа

Нещата започват да си идват на мястото и пазарите ще продължат да се движат нагоре, прогнозира анализатор

19:44 | 24.10.13 г.

С повишения на индексите приключи днешната сесия на основните европейски пазари заради по-добрите от очакваното корпоративни отчети и засилването на китайското производство през този месец, предаде Blooomberg.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 се повиши с 0,4 на сто до 320 пункта, след като вчера се понижи с 0,6 на сто заради по-слабите финансови отчети. Този месец обаче индексът е нараснал с малко над 3 на сто, след като законотворците в САЩ достигнаха до споразумение за бюджета.

В Германия DAX 30 добави 0,69% до 8 981 пункта, във Великобритания FTSE 100 се повиши с 0,58% до 6 713 пункта, а във Франция CAC 40 записа ръст от 0,36% до 4 276 пункта.

“Нещата започват да си идват на мястото и пазарите ще продължат да се движат нагоре”, коментира пред информационната агенция Патрик Муунън от ING Investment Management в Хага.

“Виждаме подобрение в макроикономическите данни. Перспективите пред корпоративните финанси също подкрепят пазара, особено в Европа, където растежът се ускорява”, допълва анализаторът.

Инвеститорите не обърнаха внимание на данните за производствената активност в еврозоната. Индексът, който отразява дейността на предприятията, остава над ключовата граница от 50 пункта, но е забавил темповете на растеж.

Същевременно подиндексът, който отразява движенията при акциите на автомобилните производители, отчете най-силен ръст от всички индустриални групи в състава на общоевропейския индекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още