fallback

Credit Suisse се изтегля от 50 страни до края на годината

Инициативата ще даде възможност на банката да задели допълнителни ресурси за развиващите се пазари

12:52 | 24.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Credit Suisse Group AG ще закрие сметките на свои клиенти в 50 страни до края на 2013 г., съобщава швейцарският ежедневник Tages-Anzeiger.

Втората най-голяма швейцарска банкова институция по обем на управляваните активи ще прибегне до хода, тъй като клиентите ѝ или имат твърде малко депозирани средства, или самата банка не иска повече да прави бизнес в техните страни, пише вестникът.

Решението на Credit Suisse е част от мащабния план на групата за ограничаване на разходите с 4,4 млрд. швейцарски франка (4,8 млрд. щатски долара) до края на 2015 г. Мярката ще засегне както клиентите в голяма част от африканския континент, така и потребителите в много източноевропейски страни, като Беларус.

Клиентите от Израел и Дания пък, които разполагат с активи от по-малко от 1 млн. швейцарски франка, също ще бъдат засегнати от хода на компанията, посочва още изданието.

Говорителят на Credit Suisse Марк Дош отказа да разкрие какъв е броят на клиентите или кои точно страни ще бъдат засегнати.

"Тази инициатива засяга редица страни, които са или много малки, или такива, в които имаме малък брой клиенти", заяви той пред The Wall Street Journal. "Нашата пазарна оценка взе под внимание общите разходи за правене на бизнес, включително регулаторните и оперативните аспекти", допълни още той.

"Инициативата ще даде възможност на банката да задели допълнителни ресурси за развиващите се пазари и стратегическите клиентски сегменти", допълни още Дош.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 13.09.22 г.
fallback