fallback

Вотът в Германия и бизнесът - какви са възможните последствия

Евентуална коалиция между партията на Меркел и опозиционната Социалдемократическа партия би могла да има тежки последствия за бизнеса

18:59 | 16.09.13 г.

Християнсоциалният съюз – баварският съюзник на канцлера на Германия Ангела Меркел, спечели регионалния вот в провинцията. Седмица след регионалните избори са и федералните, като Меркел отново е сочена за фаворит.

Възможно е обаче Меркел да пристъпи към някаква широка коалиция с опозиционната Социалдемократическа партия, коментира Дейвид Туид от Bloomberg. Това вероятно ще има отражение и върху данъчната политика, тъй като социалдемократите говорят за повишаване на някои данъци.

Подобна коалиция ще се отрази със сигурност и на пазара на труда, защото едно от предложенията е за въвеждане на минимална часова ставка на заплащането.

“Това би било катастрофа за нас. Нямаме почти никаква безработица. Това е голям успех. Постигнахме го почти без никаква система на регулиране на заплащането”, коментира пред информационната агенция Бертрам Бросард, изпълнителен директор на Баварската бизнес асоциация.

Как още ще се отрази вотът върху бизнеса в Германия – вижте в интервюто на Бросард за Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
fallback