fallback

Погледите на пазарите са насочени към Марк Карни

Инвеститорите ще очакват и ревизираните данни за БВП на САЩ през второто тримесечие

09:40 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През последната седмица на август инвеститорските погледи ще бъдат насочени към речта на гуверньора на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни в сряда. Освен това пазарите ще очакват ревизираните данни за растежа на американската икономика през второто тримесечие, както и докладите за жилищния сектор и доверието на потребителите в САЩ.

В понеделник в Нова Зеландия се очакват данните за търговския баланс - разликата между стойността на вноса и износа. Пазари в Англия пък ще останат затворени заради национален празник.

Щатските власти от своя страна ще публикуват официалните данни за поръчките на дълготрайни стоки - водещ индикатор за производството.

Във вторник ще бъде публикуван доклада на Института Ifo за бизнес климата в Германия – един от водещите индикатори за състоянието на първата по сила икономика в Европа.

В САЩ пък се очакват данните за инфлацията на цените на жилищата, както и доклада за потребителското доверие.

През третия ден на седмицата в Австралия ще бъдат представени данните за завършените строителни обекти - важен показател за активността в сектора.

Във Великобритания се очаква изявлението на Марк Карни, като неговите коментари ще бъдат внимателно наблюдавани от пазарните участници за насоки относно бъдещето на британската монетарна политика.

Късно в сряда в САЩ ще бъде публикуван доклада за предстоящите продажби на жилища.

В четвъртък Япония ще публикува данните за продажбите на дребно, докато в Нова Зеландия се очаква доклада за бизнес доверието. Австралийските власти пък ще представят данните за частните капиталови разходи - водещ икономически показател.

Германските власти от своя страна ще представят данните за промяната в броя на безработните, както и предварителните данни за инфлацията на потребителските цени.

По-късно през деня Канада ще публикува данните за текущата сметка и инфлацията на цените на суровините. В САЩ пък се очакват ревизираните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие – най-широкия индикатор за икономическата активност.

В петък в Япония се очакват серия от икономически данни, в това число доклади за разходите на домакинствата, инфлацията и промишленото производство. В Австралия пък ще бъде публикуван доклад за кредитирането на частния сектор.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, в допълнение към данните за безработицата.

По-късно през деня Канада ще представи месечния си доклад за БВП. В САЩ пък се очакват ревизираните данни на Мичиганския университет за потребителското доверие, както и данните за доходите на физическите лица и личните разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 06.09.22 г.
fallback