fallback

Неочаквани спасители

Облигационери дават заявка за придобиването на Praktiker

22:38 | 18.07.13 г.

Хедж фондове, които притежават облигации на Praktiker, искт да конвертират дългови книжа за 250 млн. евро в акции, съобщиха днес представители на облигационерите, цитирани от Ройтерс.

Това означава, че облигационерите всъщност се насочват към придобиване на групата.

“Обединява се една група от четири или пет инвеститори. Те са готови да помогнат на веригата и да я измъкнат от кризата”, коментира пред информационната агенция Инго Шолц, представител на облигационерите.

През миналата седмица Praktiker подаде молба за обявяване в несъстоятелност на основния бизнес на групата в Германия, припомня агенцията.

Преговорите на компанията с кредиторите не дадоха резултат, което предизвика опасения за мащабни загуби на работни места. Синдиците продължават да управляват бизнеса, докато разглеждат различни възможности за него.

По думите на Шолц планът на инвеститорите се основава на хипотезата, че банките-кредиторки на Praktiker няма да продадат по-успешния бранд Max Bahr. Хедж фондовете искат магазините на Praktiker да продължат да оперират, но под бранда Max Bahr, тъй като “марката Praktiker е опетнена”.

Същевременно говорителят на синдика на компанията Удо Грьонер съобщи, че конкуренти на групата и финансови инвеститори са проявили интерес към части от веригата. Целта обаче е да не се допуска “да бъдат избрани само най-добрите хапки”, а бизнесът на Praktiker да бъде продаден в цялост, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:26 | 07.09.22 г.
fallback