fallback

Гърция ще се върне към растеж от 2014 г., смята управителят на централната банка

Анализатори на Saxo Bank твърдят, че гръцката одисея наближава своя край

20:55 | 23.05.13 г.

Гърция ще се завърне към растеж от 2014 г. въпреки огромните трудности в икономиката и банковия сектор на страната, прогнозира управителят на централната банка на страната Йоргос Провопулос, цитиран от гръцкия вестник Nautemporiki, съобщи БТА.

Провопулос е убеден, че Гърция е на верен път и работи за изграждане на една силна и конкурентна банкова система. Той изрази задоволство от факта, че след 3 години на дълбока криза стабилността на банковата система не само е била запазена, но и подсилена.

Анализатори от Saxo Bank са на мнение, че гръцката одисея може би се приближава до своя край и че в страната се реализират действия в правилната посока.

След 5 години на рецесия, на политическо и социално напрежение новините от Атина са доста оптимистични, смятат от инвестиционната компания.

През миналата седмица международната агенция Fitch повиши дългосрочния кредитен рейтинг на страната с една степен до В- от ССС.

Акциите на Greece National Bank, на Piraeus Bank и на Alpha Bank пък тръгнаха нагоре заради очакването на инвеститорите, че банките ще бъдат рекапитализирани успешно до края на месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:30 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още