fallback

Стачка в Lufthansa анулира почти 1700 полета в Европа

Анулирани са полетите от и за София, като пасажерите могат да бъдат премаршрутизирани или да сменят датата на пътуването си

10:30 | 22.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Стачка на наземния персонал, членуващ в синдикалния съюз Verdi, анулира почти всички полети на германската авиокомпания Lufthansa в Европа. Мярката ще засегне и полетите от и за България, изпълнявани от Lufthansa, включително и тези на партньорски авиокомпании.

Изпълнени ще бъдат само около 20 от общо 1 650 планирани полета. От общо 50 планирани полета от летището във Франкфурт само шест ще бъдат изпълнени, става ясно от официалното съобщение на компанията. Стачката няма да засегне полетите по дългите дестинации.

Очакванията са полетите на компанията от и за Берлин да бъдат възстановени в 14:30 часа местно време (15:30 часа българско). За останалите градове стачката ще бъде 24 часова. 

От български офис на германската компания уточниха за Investor.bg, че закупилите билети за полет между София и Франкфурт или Мюнхен ще могат да бъдат премаршрутизирани. Пасажерите ще се поемат от партньорски компании и ще бъдат насочвани към дестинацията, до която трябва да летят.

Друга опция е да се смени датата на билета, уточняват още от компанията. За пасажерите, които откажат пътуването си, парите, заплатени за билета, ще бъдат върнати.

По вътрешните линии в Германия пасажерите ще бъдат превозени с влакове, като за целта електронните билети за самолет ще трябва да бъдат заменени с ваучери за Deutsche Bahn, което може да стане на сайта на авиокомпанията. 

33 хил. служители на Lufthansa стачукуват предупредилно с искане за увеличаване на заплатите с 5% и гаранции срещу уволнение при предстоящото преструктуриране на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:54 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още