fallback

Берлускони видя коалицията с Берсани или изборите като изход от кризата в Италия

Засега Берсани отхвърля идеята да се коалира с политическата група на бившия премиер

16:05 | 25.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Лидерът на лявоцентристката коалиция Пиерлуиджи Берсани трябва да се обедини с дясноцентристката партия на Силвио Берлускони или Италия трябва да проведе нови избори. Това каза самият Берлускони в интервю за собствената му телевизия Canale 5, съобщи CNBC.

“Или демократическата партия ще направи нещо разумно и ще се коалира с "Народа на свободата", или това, което трябва да се направи, е да се организират нови избори възможно най-скоро“, посочи Берлускони.

Лидерът на Демократическата партия Берсани, чийто алианс спечели мнозинство в долната камара на парламента, но не и в Сената, в момента преговаря с останалите политически лидери, за да се види дали ще успее да сформира правителство.

Засега Берсани отхвърля идеята да се коалира с политическата група на Берлускони.

През миналата седмица Пиерлуиджи Берсани призова партиите в парламента да подкрепят новото правителство, след като се провали опита му да привлече движението “5 звезди” на комика Джузепе (Бепе) Грило .

Партията на Грило пък поиска от италианския президент Джорджо Наполитано мандат за съставяне на правителство, когато през миналата седмица представители на представените в парламента политически сили проведоха срещи с Наполитано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още