fallback

Денис Гартман: Президентът на Кипър е глупак

Инвеститорът определи като "кражба" идеята за въвеждане на данък върху депозитите

16:29 | 18.03.13 г. 27
Автор - снимка
Редактор

Никос Анастасиадис. Снимка: Ройтерс

Предложението вложителите в банките в Кипър също да допринесат за спасяването на страната разклати сериозно същността на банкирането. Това коментира инвеститорът Денис Гартман, автор на "Писмото на Гартман" – ежедневен коментар на световните капиталови пазари, цитиран от CNBC.

Нещо повече - Гартман нарече новия президент на Кипър Никос Анастасиадис „глупак“.

Инвеститорът определи идеята, която изненада мнозина, като „кражба“. „Кипърското правителство взима ... открадна ... Всъщност наричайте това както искате, но ние ще го наричаме кражба“, посочва той в последното си „Писмо“, което излезе днес.

„Президентът Анастасиадис е глупак. Той каза, че последствията от отхвърлянето на споразумението ще се изразят в рухването на поне една от големите банки в Кипър. Той обаче избра да нападне икономическата система като цяло и така застрашава самото евро“, коментира той.

Денис Гартман допълва, че това е „най-голямата новина от тази година досега“, както и че „решението ще отеква в продължение на дни, седмици, месеци и години“.

Парламентът на Кипър все още не е взел решение за въвеждането на спорния данък. Вотът беше отложен за утре, а според Гартмън той няма да бъде успешен.

Инвеститорът подчертава, че до провеждането на процедурата по гласуването предложението ще е събрало толкова сериозна опозиция, че може и да не стане факт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още