fallback

ЕЦБ търси 800 служители за банковия надзор до юли 2014 г.

Броят им може да нарасне с времето, но дори и началната цифра ще постави на изпитание централната банка, пише WSJ

21:05 | 14.03.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Европейската централна банка ще се опита да набере 800 служители през следващата година, за да осъществява новата си функция на единствен надзорен орган за банките в еврозоната, разкрива Wall Streer Journal.

Конкретната бройка е препоръчана от вътрешен доклад на ЕЦБ, целящ да подпомогне централната банка при регулирането на около шесте хиляди банки в 17-членния валутен съюз, което ще започне в средата на 2014 г.

Според източник 800 души е само началната бройка, която вероятно ще нарасне допълнително с времето. Още не било ясно от колко точно хора се нуждае банката за надзорни цели през следващите няколко години.

Набирането дори само на 800 човека до следващия юли е доста амбициозна цел. Намирането и обучаването на толкова хора с надзорен опит или поне с достатъчно познания за финансовите пазари ще е трудно, споделя запознат.

Персоналът на ЕЦБ в момента наброява 1 500 души, разпръснати на различни места във Франкфурт. През 2014 г. банката се очаква да се премести в нова сграда на брега на Майн, която ще може да поеме до 2 900 служители.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
fallback