fallback

Уволненията във финансовия сектор на Острова достигнаха 5-годишен максимум

Съкращенията не се дължат само на кризата, но и на много по-голямата готовност на компаниите да дисциплинират служителите си след последните скандали

17:17 | 14.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Уволненията и временното отстраняване на специалисти от сектора на финансовите услуги във Великобритания са достигнали петгодишен максимум през 2012 г., показват данни на Агенцията за финансови услуги, цитирани от ВВС.

Близо 1 400 финансови специалисти са били дисциплинарно уволнени през миналата година, което е със 76% повече спрямо предходната 2011 г., сочи статистиката.

Общият брой на загубените работни места в сектора, включително оставките и пенсиониранията, също е достигнал петгодишен максимум - 177 697.

От агенцията посочват, че съкращенията във финансовия сектор не се дължат само на кризата, а и на много по-голямата готовност компаниите да дисциплинират служителите си и да спрат да толерират нарушенията.

Ръстът на уволненията, отчетен през миналата година, следва серията от скандали, които избухнаха по същото време – за манипулирането на Libor, случаите на търговия с вътрешна информация, различни злоупотреби при валутни операции, както и съдебният процес срещу дилъра на UBS, който изгуби 2,3 млрд. долара на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:35 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още