fallback

Бизнесът във Великобритания се обяви против излизането от ЕС

Това би създало разрушителна несигурност за британския бизнес, пишат до Financial Times директори на големи британски компании

15:59 | 09.01.13 г. 5
Автор - снимка
Редактор

Бизнес лидерите във Великобритания, включително основателят на Virgin Group сър Ричард Брансън и главният изпълнителен директор на WPP Мартин Сорел, предупредиха премиера Дейвид Камерън, че излизането на страната от Европейския съюз (ЕС) е рисковано за бизнеса на Острова.

В писмо, изпратено до Financial Times и подписано от 10 директори на големи компании, се посочва, че Лондон не трябва да призовава за пълно предоговаряне на членството в Евросъюза.

„За да се призовава за такъв ход при тези обстоятелства, означава членството ни в ЕС да се поставя в риск, а това би създало разрушителна несигурност за британския бизнес“, се посочва в писмото.

В последните месеци Камерън даде заявка, че иска Лондон да промени отношенията си с Брюксел, като към края на този месец се очаква той напълно да изясни намеренията си и следващите действия, които планира да предприеме.

Политиката на премиера обаче породи опасенията, че Великобритания може да излезе от Европейския съюз.

В тази връзка днес ирландското председателство на ЕС призова Лондон да не бъде прекалено настоятелен в исканията си. Дъблин освен това заяви, че ще работи в насока предотвратяване на излизането на Великобритания от общността.

„Всички имаме интерес Великобритания не само да остане, но и да се превърне в сърцето на Европейския съюз“, коментира ирландският вицепремиер Ийман Гилмор, цитиран от EurActiv.com. Той обаче подчерта, че условията за членство трябва да бъдат еднакви за всички държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:06 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още