fallback

Шведският финансов министър: Гърция няма да изостави еврото

Страните от еврозоната се отказаха от част от дълга, който имаше страната, и е очевидно, че ще трябва да се простят и с друг дял, коментира Андерс Борг

21:10 | 27.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател

Шведският министър на финансите Андерс Борг. Снимка: Ройтерс

Шведският министър на финансите Андерс Борг сега вече съзира "възможност" Гърция да остане в еврозоната. Само преди два месеца Борг твърдеше, че е убеден, че Атина няма друг избор, освен да изостави единната валута, съобщава Франс прес.

"Страните от еврозоната се отказаха от част от дълга, който имаше страната, и е очевидно, че ще трябва да се простят и с друг дял от задълженията на Атина. Така Гърция има възможност да остане във валутния съюз", отбелязва Борг.

"Несигурността обаче продължава да е изключително голяма и мисля, че е трудно да си представим как (гърците) ще могат отново да се изправят на крака", допълва шведският финансов министър.

В средата на октомври Борг бе доста по-песимистично настроен. Излизането на Гърция от еврозоната е "мъчителен и сложен път, но трудно можем да си представим друг", заяви тогава шведският финансов министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 27.12.12 г.
fallback
Още от Европа виж още