fallback

Растежът на британската икономика през 3-то тримесечие бе ревизиран леко надолу

Слабият растеж за периода се дължи на забавянето в сектора на услугите, както и на производството, и не толкова на строителството

16:44 | 21.12.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Ръстът на британската икономика през третото тримесечие е бил малко по-слаб, отколкото показваха първоначалните оценки, предаде АП.

Ревизираните данни на британската статистика сочат, че икономическият растеж в периода юли-сепетмеври е бил 0,9%, а не 1%, както сочеха предварителните данни.

От статистическата служба обаче потвърдиха, че страната все пак е излязла от рецесия през третото тримесечие, а този път слабият растеж се дължи на забавянето в сектора на услугите, както и на производството, а не толкова на строителството.

Анализатори очертават мрачна икономическа картина пред Великобритания през 2013 г. заради спада на потребителското доверие и дебатите за европейското бъдеще на страната, пише CNBC.

Сривът на потребителското доверие е особено тревожна новина за търговците, тъй като те разчитат на оборотите по празниците. Това обаче подкопава и надеждите, че може да се разчита на потреблението да подпомогне икономическия растеж, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още