fallback

Кредиторите на Гърция поискаха незабавно уволнение на всички данъчни инспектори

Според гръцкия вестник Ethnos искането е било включено в поверителен меморандум, чиято подготовка в момента се довършва от кредиторите

10:21 | 23.10.12 г. 11
Автор - снимка
Редактор

„Тройката“ международни кредитори на Гърция в лицето на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка е поискала незабавно да бъдат уволнени от министерството на финансите всички данъчни инспектори в страната, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на медии от ЕС.

Подобен ход трябва да повиши ефективността на действие на данъчните и да изкорени корупцията във ведомството.

Според електронното издание на гръцкия вестник Ethnos искането „е било включено в поверителен меморандум“, чиято подготовка в момента се довършва от кредиторите.

От съдържанието на документа зависи отпускането на Гърция на поредния транш от втория спасителен финансов пакет за страната. Без тези средства Гърция няма да може да обслужва външните си задължения и ще бъде принудена да обяви фалит.

По данни на германския вестник Welt уволненията в министерството могат да започнат още този петък. Същевременно ще бъдат назначени нови 2 235 данъчни инспектори, с които е решено да бъде сключен 3-годишен договор без право на удължаването му.

Условията за наемането им на служба също „предвиждат подробна проверка на ефективността на работата на инспекторите на всеки 3 месеца“, посочват от германското издание. При неизпълнение на зададената норма на събираемост на данъците инспекторите подлежат на незабавно уволнение, добавят оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:29 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още