IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън заплаши с вето бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г.

В дългосрочен план Европейският съюз трябва да има отделни бюджети за еврозоната и останалите, убеден е британският премиер

12:42 | 08.10.12 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Камерън заплаши с вето бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че ако се наложи, ще наложи вето върху бюджета на ЕС, съобщава ВВС. В момента започват преговорите по бюджета за периода 2014-2020 г.

Според Камерън в дългосрочен план Европейският съюз трябва да има два отделни бюджета – един за страните от еврозоната и друг за останалите. 

През миналата година премиерът наложи вето върху общоевропейския договор за координиране на бюджетните политики и налагане на санкции при неизпълнение от страна на държавите-членки.

По думите на Камерън това не е било в интерес на Великобритания. „Не ме интересува какъв натиск оказвате, аз няма да подпиша“, припомни твърдата си позиция той.

„Те знаят, че съм способен да кажа не, и ако не получим добро споразумение, ще го кажа отново“, изтъкна премиерът, който ще блокира разговорите, ако бъде предложено мащабно увеличение на разходите или липсва адекватен бюджетен контрол.

„Вярвам, че ще дойде време, в което ще имаме нужда от два бюджета – един за еврозоната, тъй като на държавите в нея ще им се наложи да се подкрепят, и може би един по-широк за всички останали“, смята Камерън.

Той допълни, че не очаква това да се случи сега, но че това е посоката, в която Европа се движи.

Британският премиер каза, че подкрепя местен референдум относно ролята на Великобритания в ЕС, но отново изключи възможността за еднозначен отговор с да или не на въпрос за членството в съюза.

„Всъщност аз мисля, че повечето британци не искат страната да напуска Европейския съюз, но и не приемат настоящата ситуация. Те просто искат промяна“, каза Камерън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
BLKC11
преди 11 години
То и Инките са владели цяла Южна Америка и хич ама хич не им е харесвало, че Писаро с два кораба е превзел 8 милионната им империя ама сега само 20% говорят Кетчуа всички говорят испански и даже им се услажда. Така че може тези така наречените котинентъл да вземат да променят идиотията с топлата и студената вода и любимите Англичени да проговорят немски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Аз смея да твърдя, че имам достъп до общественото мнение в Англия (не цялата Великобритания, по-скоро Англия) и те в голямата си част са твърдо против ЕС. UK e държава, която е свикнала да управлява света и Европа. В момента Европа се управлява най-вече от Германия и в малко по-малка степен от Франция. И това на обикновения британец въобще, ама въобще не му харесва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
BLKC11
преди 11 години
Той, че не мисли е видно всяко четвърто семейство е без работа в кралството, но поне се напъва. Но и то само с напъване също не става щото резултата е винаги посещение на WC. Проблема е че нашите посещават въпросното място без да се напъват. А това вече си е проблем.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 11 години
Всъщност аз мисля, че повечето британци не искат страната да напуска Европейския съюз"----------------------Абе ти може да си мислиш много неща, ама вземи ги попитай за всеки случай, да не останеш изненадан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още