fallback

Италиански данъчни са присвоили 100 млн. евро

С парите петимата са си купили луксозни автомобили и яхти

21:44 | 03.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

В Италия петима данъчни експерти са си присвоили около 100 млн. евро, като с тях са финансирали с тях покупката на частни самолети, яхти и партита, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията от Генуа.

В сряда полицейските власти са арестували началника на данъчната служба в града и четирима негови подчинени, които са събирали данъците на 400 общини, работейки в Tributi Italia. Според финансовата полиция в Генуа ръководителят ѝ Джузепе Саджезе е изградил система за източване на средства към банкова сметка на агенцията (черна каса) и по този начин е откраднал поне 20 млн. евро. Останалите пари са прибрали съучастниците му. Парите са били използвани за "частни самолети, яхти, скъпи коли, луксозни ваканции, екстравагантни купони и музикални концерти", посочват властите.

Правителството от технократи начело с Марио Монти се опитва да се пребори с укриването на данъци, а строгите мерки, предприети от агенциите за събиране на данъци, предизвикаха силно недоволство.

Миналия месец Рената Полверини, административен управител на областта Лацио, подаде оставка заради скандал, свързан с присвояване на партийни средства. За злоупотреба с  обществени фондове са разследвани и представители на властите на Кампания, Ломбардия и Калабрия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още