fallback

Carrefour закрива стотици работни места

600 служители само от мениджърския екип ще загубят работата си

15:50 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Френският търговец на дребно Carrefour планира да закрие стотици работни места. Само в мениджърския екип се очаква да бъдат съкратени 600 работни позиции, а други две вълни от съкращения ще последват през идната година. Според Le Figaro при тях с работата си ще се разделят по 500 служители.

Carrefour не потвърди, нито отхвърли информацията, но заяви, че в сряда мениджъри на компанията ще се срещнат с представители на синдикатите.

На следващия ден се очаква главният изпълнителен директор на компанията Жорж Пласа да представи финансовите данни за първата половина на годината. Очаква се в четвъртък той да обяви и мащабен план за реформа. Концернът се бори със спадащ пазарен дял и в родината си – Франция, а там веригата супермаркети осъществява 43% от оборота си.

В края на миналата година Carrefour продаде портфолио от 97 търговски обекта във Франция за общо 365 млн. евро. Сделката имаше за цел да оптимизира капиталовата структура на компанията, като приходите от продажбата ще бъдат реинвестирани в нови проекти, бе уточнено тогава.

През юни пък Carrefour напусна Гърция, продавайки участието си в Carrefour Marinopoulos на гръцкия си партньор, който стана изключителен франчайзър на френската верига на Балканския полуостров, включително и за България. Така френската верига стана поредната компания, която се оттегля от Гърция заради спадащото потребление и неясното бъдеще на страната в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:04 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още