IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ ще е готова да действа съвсем скоро

Банката планира да се насочи към пазарите на краткосрочен дълг, обяви Кристиян Ноайе

16:26 | 09.08.12 г. 16
ЕЦБ ще е готова да действа съвсем скоро

Европейската централна банка е решена да свали прекомерно високите рискови премии за страните от еврозоната и би трябвало съвсем скоро да е готова да действа. Такова е мнението на члена на управителния съвет на монетарната институция Кристиян Ноайе, пише Ройтерс.

„Не се съмнявайте относно решителността на ръководителите на ЕЦБ и техния капацитет за действия в рамките на дадения им мандат“, посочва банкерът в интервю за Le Point.

“Нашите действия ще бъдат в достатъчен обем, за да имат силно влияние върху пазара. Съвсем скоро ще сме готови да се намесим, като приоритетно ще се насочим към пазара на дългосрочен дълг“, обяснява Ноайе.

Според французина мандатът на ЕЦБ е доста широк, тъй като в него влиза и защитата на цялостта и стабилността на цялата еврозоната.

„Излизането на Гърция от еврозоната не е нещо, което попада в нашите представи. Нямаме план за подготовка при излизане на някоя от членките на валутния съюз“, категоричен е Ноайе.

Той обаче обяснява, че централната банка не може да замества политическите действия на отделните държави, които трябва да продължат да налагат реформи за сваляне на задлъжнялостта и подобряване на конкурентоспособността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
kanartikin
преди 11 години
Вземи да си създадеш свое мнение по даден въпрос.Част от порастването е, да се изгради собствена визия за реалностите на живота, а цитирането на авторитети, е фаза на растежа. Има доста и други автори, по прочети ги и тях и като ферментираш, ще е драго да споделиш изграденото.Не може да се дава кредитна линия на безотговорни хора готови да харчат чужди пари според личната им представа за целесъобразност.Ако си мераклия, търчи да раздадеш своите спестявания, вместо да настояваш друг да усвоява моите. Имаш шанс да дадеш хубав пример. Дай си парите за кредитни линий и не казвай какво е хубаво, преди да си дал светъл пример. Хайде да те видя, колкото и да са малко, искам да те видя как ще си дадеш париците, за да кредитираш нещичко. Похвали се после, ще е интересно... ((((-:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
unicornblade
преди 11 години
Никъде и никога не съм казвал, че кредитът е лошо нещо. Казах само де пляснеш детето си по дупето с възпитателна цел е различно от това да го убиеш от бой.Просто парите, във вида и по начина по който се използват днес са доста сложна материя и малко хора я разбират. Вероятно най-великият и комплексен изследовател на парите - златни и хартиени е Силвио Гезел. Потърси го, има го в нета. А ако нямаш време да четеш, пиши, ще ти пратя нещо синтезирано.Совите не са това, което са. - хахах - казваха в един филм. Бих добавил - не са дори това, което дават по филмчетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Коментара ти е разделен на две противоречащи си тези. Първо казваш, че кредитите са лощо нещо, а после вземането на кредит с гарант Германия е супер нещо. Този парадокс може да е истина само ако смяташ, че можеш да точиш пари и после да го отнесе гаранта ти. Както ти не искаш да си гарант за заема на някой твой познат, така и Германия не иска. Погледни го от този ъгъл и ще го разбереш. Не това е начина за солидарност и интеграция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
unicornblade
преди 11 години
Всеки който е имал кредит и банката му е вдигнала лихвата знае какво е. Първоначалното свиване на разходите може да е здравословно - да го наречем орязване на излишния лукс, после обаче става много трудно. За държавните бюджети е много по-трудно, защото следва задължителна рецесия и последващо влошаване. Много, много кофти ситуация. И ако германците продължават да се дърпат за общите облигации, още по-крива ще стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 11 години
Един коментатор го нарече: "Картечницата с кредити" (The Credit Tommy Gun of modern days"). Ще има куршум за всеки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
stoiloff
преди 11 години
Е ако ЕЦБ не ни затрие няма кой друг да е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още